Minecraft: jouw stijl

In 2022 start in Amersfoort het Mondriaanjaar ter gelegenheid van Piet Mondriaan’s 150ste geboortejaar! Mondriaan wilde met De Stijl een hele andere kijk op de wereld delen. Om zijn verjaardag te vieren, nodigt het Medialab leerlingen van groep 7 en 8 uit de hele regio Eemland uit om zich onder te dompelen in de wereld van design om zo de wereldbouwer in zichzelf te ondekken: wat is JOUW STIJL? 

Tijdens dit gratis project, dat bestaat uit 3 gastlessen op school, verdiepen de leerlingen zich in de architectuur van o.a. ‘De Stijl’ en gaan ze op zoek naar hoe een ontwerp je kijk op de wereld beïnvloedt en andersom. Nadat de leerlingen kennis hebben gemaakt met verschillende bouwstijlen en de bijbehorende wereldbeelden gaan ze zelf een plan vormgeven.

Uiteindelijk bouwen de leerlingen hun ontwerp in het immens populaire computerspel Minecraft. Ter afsluiting volgt er een bouwfinale in Het Eemhuis voor het beste team van iedere school!

Doe jij ook mee aan ‘Minecraft: Jouw stijl’? Geef je dan nu op!
Deelname is GRATIS. Het project gaat begin 2022 van start.

Vragen? medialab@bibliotheekeemland.nl

Wij doen mee aan ‘Minecraft: Jouw Stijl’!

Gratis voor groep 7 en 8

Gratis voor groep 7 en 8 uit regio Eemland

Dit project is ontwikkeld voor alle groepen 7 en 8 uit de regio Eemland. Deelname is gratis! Wil jij ook meedoen met je school? Leuk!

3 gastlessen op school

3 gastlessen op school

Alledrie de lessen vinden plaats bij jullie op school. De eerste twee gastlessen duren allebei een uur, de derde les is een bouwwedstrijd in Minecraft van 2,5 uur.

Inclusief Minecraft Bouwwedstrijd

Inclusief Minecraft Bouwwedstrijd

De derde les bestaat uit een Minecraft bouwwedstrijd voor de hele klas! Het Medialab zal deze hosten en verzorgd ook alle benodigde spullen, inclusief laptops.

Grandioze finale in het Eemhuis

Grandioze finale in het Eemhuis

We sluiten het project na de lessenserie samen af met een grote Minecraft bouwfinale in het Eemhuis, waar de beste teams van alle scholen aan deelnemen!