micro:bit Makerkit

Met een bijdrage van Google heeft Het Medialab van de Bibliotheek Eemland de micro:bit MakerKit ontwikkeld: Elke bibliotheek en school kan nu een programmeerworkshop geven! Te gebruiken als leskist voor het onderwijs of als workshop tijdens bijvoorbeeld Het Weekend van de Wetenschap.

Klik hier om jouw leskist te bestellen!

wat is de Micro:Bit MakerKit?

De micro:bit is een door de BBC en Microsoft ontwikkeld zeer toegankelijk programmeerkastje waar heel veel mee kan. De MakerKit is zo ontwikkeld dat iedereen zonder veel technische kennis de handleiding kan gebruiken. Uitvoerig getest met bibliothecarissen zonder technische kennis. Deelnemers vanaf 8 jaar kunnen in één uur leren programmeren met de handleiding en daarna eindeloos zelf verder knutselen!  Naast de MakerKit is alleen een laptop of tablet nodig om de handleiding te gebruiken. Met de MakerKit (handleiding en toebehoren) maken deelnemers aan de workshop een mini-jukebox met 9 verschillende nummers of een kleine animatie van verschillende plaatjes die achter elkaar af worden gespeeld.

micro:bit makerkit van het medialab van de bibliotheek eemland in amersfoort
micro:bit makerkit van het medialab van de bibliotheek eemland in amersfoort

Hoe zet ik de micro:bit in elkaar?

In het onderstaande filmpje zie je hoe je de micro:bit in elkaar zet, hoe je hem aansluit op jouw computer en hoe je de makerblocks code download naar je micro:bit.

al helemaal klaar? Tips voor meer programmeerplezier:

Heb jij alle opdrachten uit de micro:bit handleiding al voltooid?
Lekker bezig! Hieronder vind je een aantal linkjes boordevol ideeën voor nog uren programmeerplezier. Succes!

Uitvinden met een micro:bit

micro:bit programmeerkaarten

micro:bit explorerkaarten