Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen met betrekking tot het bezoek aan de Educatieve Escaperoom

Een bezoek aan de Educatieve Escaperoom is spannend en leuk om naar uit te kijken! Maar hoe zit het nu praktisch? Kan ik parkeren? Hoeveel kost het bezoek? Wat moet ik niet vergeten? Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kan je ons mailen.

Deze informatie is te vinden op de pagina bezoekersinfo.

Auto’s kunnen geparkeerd worden op het terrein direct rechts van het gebouw. Als de parkeerplaats vol is, kan er links van het gebouw ook geparkeerd worden bij de Kwantum of BCC. Voor bussen is het ook mogelijk om in en uit te laten stappen bij de parkeerplaatsen van omliggende winkels.

Bij de Escaperoom hangen borden achter het raam die jullie doorverwijzen naar de juiste parkeerplaats voor de fietsen. Dit is namelijk bij het hek, achteraan op de parkeerplaats direct rechts van het gebouw.

Om alle klassen een leuke en volledige Escaperoom ervaring te kunnen bieden, vragen wij iedereen om uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de gereserveerde tijd aanwezig te zijn. Er bestaat namelijk een grote kans dat direct na jullie bezoek een andere klas heeft gereserveerd, dus we willen op tijd beginnen. De klas wacht buiten voor het gebouw. Houd hierbij de hoofdingang altijd vrij, i.v.m. andere bezoekers en medewerkers van het pand. Zodra jullie naar binnen mogen, worden jullie door een medewerker buiten opgehaald. Wij hebben namelijk geen deurbel of privé ingang. Wij willen je dan ook vragen om niet te kloppen of aan te bellen bij een ander bedrijf in ons pand.

Als jullie te laat komen, én er is direct na jullie bezoek gereserveerd door een andere klas, dan zijn wij genoodzaakt om het spel in te korten. Dit houdt in dat de klas minder tijd krijgt om te kunnen ontsnappen en/of de leerlingen minder ruimtes in de Escaperoom kunnen bezoeken. De kosten voor het spel blijven hetzelfde.

Het bezoek duurt maximaal 1,5 uur, indien de klas op tijd aanwezig is en de activiteit stipt om de gereserveerde tijd kan beginnen. De 1,5  uur  is inclusief ontvangst, uitleg, het spel (max 1 uur) en afsluiting. Houd hier rekening mee in jullie planning.

Dit is geen enkel probleem. Geef het bij je reservering wel goed door. Wat echter voor veel scholen een goede oplossing blijkt te zijn (indien dit natuurlijk mogelijk is), is om leerlingen uit verschillende groepen samen te voegen, zodat er wel een groep van 20 – 30 leerlingen gemaakt kan worden. Als dit het geval is, willen wij jullie vragen dit ook goed door te geven bij de reservering.

De ideale grootte voor een groep is 20-30 leerlingen. Bij groepen groter dan 30 leerlingen vragen wij jullie om de groep te splitsen en twee aparte afspraken te maken. Waar het vroeger mogelijk was om met groepen tot 35 leerlingen te komen, is dit in de huidige variant van de Escaperoom helaas niet meer mogelijk.

Wij raden alle klassen aan te reserveren voor het niveau dat gelijk staat aan de groep (bijv. voor groep 6 altijd reserveren met niveau groep 6). Het spel is voor iedere groep op maat vormgegeven. Dit geldt voor zowel de moeilijkheidsgraad van alle puzzels als de verhaallijn om het spel heen. Kom je met een combinatie klas 5/6 of 6/7? Reserveer dan voor het niveau van de oudste groep. Reserveer je voor een groep 7/8? Reserveer dan op niveau groep 7. Bij twijfel mag je ons natuurlijk altijd mailen.

Jazeker! Wij hebben veel goede ervaringen met bezoeken van klassen uit het speciaal basisonderwijs. Wel is het handig om voor de reservering contact met ons op te nemen, zodat wij jullie kunnen adviseren over wat wij als Escaperoom het beste kunnen aanbieden op het gebied van begeleiding en het niveau van het spel. Hiervoor kan je ons mailen of bellen.

Per klas moet minimaal één begeleider meekomen. Overige begeleiders en ouders zijn ook welkom en kunnen wachten in de ontvangstruimte. Hier kan meegekeken worden met de bewakingscamera’s.

Ja, als leerkracht mag je mee de Escaperoom in. Het hoeft echter niet, de Escaperoom is zo ontwikkeld dat de leerlingen zelfstandig het spel kunnen doorlopen. Gaat de leerkracht wel mee naar binnen, dan vragen wij hem/haar dit vooral te doen ter observatie en zo min mogelijk mee te helpen met het oplossen van de puzzels. Telefoons e.d. blijven achter in de ontvangstruimte.

Nee, er is helaas geen koffie of thee beschikbaar. Wel is het toegestaan voor de leerkrachten, ouders en/of begeleiders om zelf eten en drinken mee te nemen en deze te nuttigen wanneer de kinderen bezig zijn met het spel. Maak het jezelf vooral comfortabel in onze ontvangstruimte!

Nee, er is voor aanvang van het spel geen tijd om met de groep in de ontvangstruimte te eten en/of drinken.

Nee, het is niet toegestaan om foto’s en/of video’s te maken van de ruimtes in de Escaperoom, of van de beelden van de bewakingscamera’s. Wel mogen er foto’s gemaakt worden tijdens de introductie in de ontvangstruimte. Mits de AVG-regels van jullie eigen school dit uiteraard toestaat.

Dit heeft te maken met subsidies die de Bibliotheek Eemland ontvangt voor het educatieve aanbod vanuit de gemeente. De Bibliotheek Eemland heeft 7 bibliotheekvestigingen verdeeld over de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg.

Het kan zijn dat de bevestiging in de spammail is beland. De bevestiging van de reservering wordt altijd binnen enkele minuten na de reservering gemaild naar het emailadres dat bij de reservering is ingevuld. Heb je toch geen bevestiging gehad? Stuur dan een mailtje naar m.geluk@bibliotheekeemland.nl zodat wij kunnen controleren of de reservering goed doorgekomen is.

Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 48 uur voor de aanvang van het spel. Daarna wordt 100% van de kosten doorberekend. Als je een afspraak wil verplaatsen, stuur dan een mail naar m.geluk@bibliotheekeemland.nl Houd er wel rekening mee dat een bezoek altijd uiterlijk één week van te voren kan worden ingepland, ook wanneer het gaat om een afspraak die verplaatst wordt.

Voor het einde van het schooljaar wordt de factuur van het bezoek naar de school gestuurd.

Jullie ontvangen ongeveer een week voor het bezoek een mailtje met daarin alle informatie over hoe het Escaperoom bezoek kan worden voorbereid.

Na het bezoek wordt er een mail naar jullie gestuurd met daarin alle informatie over hoe het Escaperoom bezoek kan worden nabesproken in de klas.