Bezoekersinformatie

Bedankt voor je interesse om een bezoek te brengen aan de Educatieve Escaperoom van de Bibliotheek Eemland in Amersfoort. Om iedereen de leukste ervaring te geven, is onderstaande bezoekersinformatie van belang. Zo ben je goed op de hoogte van alle mogelijkheden.

Let op: De Educatieve Escaperoom is te vinden op Amsterdamseweg 43, 3812 RP in Amersfoort (niet in Het Eemhuis).

Informatie voor bezoekers

Welke maatregelen zijn genomen mbt het COVID-19 virus?

Onze Escaperoom is speciaal ontwikkeld voor schoolklassen. Volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen de leerlingen zonder beperkingen deelnemen aan het spel. Ook mogen volwassenen zoals docenten en begeleiders weer plaatsnemen in onze ontvangstruimte. In verband met de beschikbare ruimte vragen wij echter wel om niet meer dan 3 volwassen begeleiders per klas mee te nemen. Wij wijzen hen op eigen verantwoordelijkheid om in de ontvangstruimte voldoende afstand tot elkaar te houden waar dit mogelijk is.

Hoeveel leerlingen kunnen per bezoek mee doen?
Voor een leuke en leerzame ervaring moet een groep minimaal uit 20 leerlingen en maximaal uit 30 leerlingen bestaan.

Wat zijn de kosten per spel?

 • Basisscholen (groep 5, 6, 7 of 8): € 45,-
 • Voorgezet onderwijs: € 95,- (nu ook CJP geaccrediteerd!)
 • Docententeams: € 150,-
 • BSO-groepen: € 75,-
 • Scholen buiten regio Eemland: € 250,-

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW. De kosten worden achteraf gefactureerd door de Bibliotheek Eemland. Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 48 uur voor de aanvang van het spel. Daarna wordt 100% van de kosten doorberekend.

Hoe lang duurt een Escaperoom bezoek?

Het bezoek duurt in totaal max. 1,5 uur. Dit is inclusief ontvangst, uitleg, het spel (max 1 uur) en afsluiting. Houd hier rekening mee in jullie planning.

Wat is er nodig aan begeleiding van de school?

 • Per klas moet minimaal één begeleider meekomen. De begeleider kan mee de escaperoom in of wachten in de ontvangstruimte en meekijken met de bewakingscamera’s. Overige begeleiders en eventuele ouders kunnen ook wachten in de ontvangstruimte en meekijken met de bewakingscamera’s.
 • Er zijn helaas geen koffie- of theefaciliteiten.
 • We willen jullie vragen om geen foto’s of videobeelden te maken.
 • Er is voor aanvang van het spel geen tijd om in de ontvangstruimte te eten en/of drinken.
 • Er bestaat een grote kans dat direct na jullie bezoek een andere klas heeft gereserveerd. Om alle klassen een leuke en volledige Escaperoom ervaring te kunnen bieden, vragen wij iedereen om uiterlijk 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Er kan buiten verzameld worden. Probeer hierbij de ingang van het pand vrij te houden, i.v.m. andere bezoekers en medewerkers. Zodra jullie naar binnen mogen, worden jullie door een medewerker opgehaald!
 • De activiteit begint stipt om de gereserveerde tijd.

Vervoer
Met de auto: Auto’s kunnen geparkeerd worden op het terrein direct rechts van het gebouw. Als de parkeerplaats vol is, kan er links van het gebouw ook geparkeerd worden bij de BCC. Voor bussen is het ook mogelijk om in en uit te laten stappen bij de parkeerplaatsen van omliggende winkels.
Met de fiets: Bij de Escaperoom hangt een bord op het raam dat jullie doorverwijst naar de juiste parkeerplaats voor de fietsen. Dit is namelijk helemaal achteraan op het parkeerterrein, bij het grote hek.
Met de bus: Syntus geeft de mogelijkheid voor groepsticket tot een groep van wel 15 leerlingen. Lees hier of dit interessant is voor jullie klas!